• Selecció de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes

ShareThis20.000 lenguas:  Nou!
Pàgina de Facebook sobre traducció, interpretació, localització i curiositats de la llengua.

50 languages: App per a Android. 100 lliçons per a aprendre 50 idiomes diferents. La versió gratuïta et permet accedir a les primeres 30 lliçons.


Acapela: Converteix text a veu. 18 idiomes. Molt útil per saber com es pronuncia una paraula i per practicar la fonètica d'un idioma.
Agendalia: Cercador d'emissores de ràdio en línia. Pots fer la cerca per països o per paraula clau (nom de l'emissora, per exemple).Babbel:  Xarxa d’Intercanvi d’idiomes. El registre és gratuït i l'accés a la resta d'usuaris mitjançant xat o missatges. Els cursos són de pagament.


Biblioteca de la UPF
Cercadors i directoris temàtics de Traducció i Filologia. Molt útil i molt exhaustiu.  Bloc de lletres
Bloc realitzat per el CRAI de la Biblioteca de Lletres de la Universitat de Barcelona. Amb una bona selecció de recursos per a l’autoaprenentatge de català, francès i anglès.


BUSUU: Comunitat virtual per aprendre idiomes. També hi ha la possibilitat d'accedir a materials addicionals amb un compte Premium. I també es pot trobar com a aplicació per a Android i IPhone/Ipad.Conjuguemos: Nou!
Jocs per practicar amb verbs i vocabulari de francès, alemany, castellà, portuguès i llatí.Easy LanguageNou!
Pàgina de YouTube que, mitjançant entrevistes reals al carrer, dóna suport a l'aprenentatge d'idiomes i al coneixement de diverses cultures.
És a dir: Pàgina de recursos lingüístics realitzada per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. La pàgina d'enllaços és força bona.
Escuela Oficial de Idiomas de Madrid “Jesús Maestro”:
Selecció de cursos i recursos, excel·lent, de 22 idiomes. Fluent in 3 month: Nou!
Consells d'aprenentatge d'idiomes de Benny "el poliglota irlandès".Fonts i serveis d'informació
Recull de recursos realitzat per un professor de la Facultat de Biblioteconomia de Barcelona. Amb una mostra de diccionaris, enciclopèdies, informació geogràfica...
GTraslater: Programari portable per a traduïr entre 89 llengües.

Lang-8:  
Xarxa social d'intercanvi d'idiomes. Abasta 90 idiomes.Lext Talk: App per a IPhone/Ipad. xarxa social i aplicació de xat dissenyat per a l'ntercanvi d'Idiomes.Amb un mapa localitzador.
Lingua.ly:  
Aplicació amb recursos per aprendre alemany, anglès, àrab, castellà, francès, hebreu, holandès, italià, portuguès i rus. Es pot trobat com a extensió per a Chrome, aplicació per a Android i aplicació per a iOS.Lingu@netCentre multilingüe per a l'aprenentatge de llengües. 

Pàgina realitzada per un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre Lingüística i Llengua Espanyola.Loecsen: Aplicació web per conèixer les expressions més comuns que s'utilitzen en diferents països.

Logos
Portal de traducció multilingüe. Amb diccionaris, conjugadors (incloent de llatí i grec clàssic)  i més recursos de diverses llengües.My Happy Planet: Web participativa per aprendre i practicar idiomes.
Oddcast TTS Demo
Convertidor de text a veu. 14 idiomes. Molt útil per saber com es pronuncia una paraula i per practicar la fonètica d'un idioma.
One look dictionariesCatàleg de diccionaris generals o específics en diferents idiomes.
 

Onlinenewspapers:
Cercador de diaris digitals de tot el món. Imprescindible. 
Traducció automàtica en codi obert entre els idiomes de l’Estat.


 
Paralink: Traducció gratuïta en línia cap i des de l’anglès, francès, alemany, italià, rus i espanyol. Teclat virtual multilingüe. Verificador ortogràfic.
Aquesta web conté una biblioteca de fonètica, animada amb FLASH, dels sons de l’anglès, espanyol i alemany. També disponible com a App per Android, IPhone/Ipad.Radio Lingua Network: Cursos en 15 idiomes, i possibilitat de descarregar podcasts.  
Teclat virtual multilingüe: Un teclat virtual per a 39 idiomes diferents.The Mezzofanti GuildNou! 
Web amb trucs, consells i recursos per a facilitar l'aprenentatge.  
The Universe of MemoryNou!
Web amb molts recursos per potenciar la memòria i l'aprenentatge d'idiomes. Disposa d'una base de dades de recursos per a l'aprenentatge d'idiomes excepcional!
Tourist language learn & speakApp per a Android. Pràctica ajuda per viatjar si no es domina l'idioma nadiu: amb les expressions i frases més útils.

Twitterlearn:
Servei per practicar idiomes amb Twitter.


Etiquetas:

3 comentarios:

7 d’octubre de 2011 a les 19:44
Permalink this comment

ha dit...

Enhorabon@ a tot l'equip de la biblioteca!
Sens dubte tots aquests recursos són de gran ajuda en un món on cada vegada és més important conèixer i dominar vàries llengües.

Felicitats a tot@s!!

Cristina

10 d’octubre de 2011 a les 9:49
Permalink this comment

ha dit...

Enhorabuena a todo el equipo por el trabajo de selección y valoración de estos recursos de gran utilidad, aunque sin duda de mayor interés para el entorno catalán.
Carmela Pérez_ Montes.

Biblioteca Tomás Navarro Tomás (CCHS. CSIC) Madrid
http://biblioteca.cchs.csic.es/

10 d’octubre de 2011 a les 19:28
Permalink this comment

ha dit...

Moltíssimes gràcies Cristina, y muchísimas gracias Carmela!

e-Biblio